Сви да подрже резолуцији о војној неутралности Српске

12.10.2017 Актуелно
 
Истичући да су подршку идеји за војну неутралност Српске раније изразили представници владајућих странака, али и опозиције, Додик је оцијенио да је то била „само прича“. 
 
„Сада имамо конкретан документ, који ће одредити да Република Српска не даје своју сагласност за НАТО интеграције и да ћемо пратити позицију Србије“, рекао је Додик новинарима на Палама. 
 
Он је навео да је то одлука која је донијета консензусом, али да не зна да ли ће сви у Народној скупштини гласати за резолуцију. 
 
„Већина за то постоји и она није спорна“, истакао је Додик. 
 
Додик, који је и предсједник СНСД-а, одбацио је спекулације о проблемима у коалицији ове странке и ДНС-а. 
 
„Савезништво траје 20 година, то је најдуговјечнија коалиција на Балкану“, нагласио је Додик и додао „да постоје нека позиционирања пред изборе, али да је опредјељење обје странке да иду даље заједно“. 
 
Он је рекао да заједничка сарадња СНСД-а и ДНС-а, заједно са социјалистима, гарантује политичку и државну стабилност у Републици Српској, при чему сви имају одговорност да наставе заједно да раде. 
 
„Како ћемо се позиционирати са становишта одређених кандидатура, то долази касније, али опредјељење да смо заједно, сигурно је несумњиво“, каже Додик. 
 
Коментаришући одржавање „скупштине народа“ вечерас на Палама, Додик је навео да је ријеч о страначком скупу, иако организатори имају другачије амбиције. 
 
„Република Српска у том погледу може да буде поносна – да људи имају слободу да организују те састанке. Немам ништа против, подржавам тако нешто“, истакао је Додик.
 

Архива