Институције Српске пружају значајану подршку ОЦ „Јахорина“

12.10.2017 Актуелно

 

Додик је истакао да се на Јахорини виде инвестиције Владе Републике Српске које премашују 86 милиона КМ. 

„Овдје се очекивао свеобухватан приступ и инвестиција. Почели смо са увођењем новог менаџмента и реализацијом планова које смо договорили у оквиру институција, што се ево види овдје на Јахорини“, рекао је Додик новинарима након обиласка локације на врху на Јахорине гдје се гради велики базен за потребе система вјештачког осњежавања ски-стаза на овој олимпијској планини. 

Он је истакао да има и много проблема наслијеђених из прошлости. 

„Данас се овдје изводе радови који су по обиму скоро једнаки онима када је припремана Зимска олимпијада 1984. године“, нагласио је предсједник Републике Српске. 

Осим овог језера и система осњежавања, истиче Додик, овдје се интензивно ради и на изградњи путева и комуникација, и све ће то бити ријешено до наредне труистичке сезоне. 

„Желимо да пошаљмо поруку да се Јахорина спрема да прихвати на најбољи могући начин скијаше, туристе и остале госте, и спремна је да понуди већи степен безбједности за рекреацију и боравак на овој планини. Јахорина има намјеру да се са овим инвестицијама сврста у ред безбједних и поузданих скијашких центара за многе који би дошли из даљине“, поручио је Додик. 

Он је додао да се на подручју Источног Сарајева, осим изградње болнице, санира и тунел на улазу у Пале, а и то има везе са Јахорином, те изразио увјерење да ће све то бити реализовано у року. 

„То говори о томе да смо препознали заначај и овог центра и потребу људи у овом дијелу Српске“, рекао је Додик. 

Предсједник Српске подсјетио је да се, захваљујући подршци и Владе Србије, на Палама реализује низ инфраструктурних пројеката, а интензивирани су и радови на завршетку реконструкције спортске дворане у Источном Новом Сарајеву. 

„Све то говори да заједно можемо да урадимо више и важно је да људи овдје осјете присуство државе Републике Српске и да на тај начин градимо повјерење у институције“, нагласио је Додик.

Архива