Додик пoзваo опозициjy да у Народнoj скупштини гласају за референдум

15.10.2017 Актуелно
„Само нека оду у парламент и нека дигну руку за то и референдум ће бити проведен. Такав њихов приступ је шпекулативан и подразумијева неку њихову шпекулацију. Јавно рећи није довољно, треба и јавно одлучити“, рекао је Додик новинарима. 
 
Према његовим ријечима, посланици из опозиције морају да дођу у парламент и гласају за референдум, а ако неће, онда ће референдум бити одгођен. 
 
„Ми ћемо провести оно што је то закључено на иницијативу невладиних организација, а то је потписивање петиције, и наш циљ је да се сакупи 500.000 потписа против Суда и Тужилаштва, јер и то је нека врста референдума. Ту нема гласачких кутија, али имају имена и презимена са бројем личне карте, што је можда још важније“, нагласио је предсједник Републике Српске. 
 
Он је истакао да нема никаву корелацију са опозицијом, која се одметнула у Сарајево, одакле нема начина да их извуче. 
 
Додик је навео да опозиција у Српској и није нешто посебно важна, тим прије јер СДС, ПДП и НДП заједно представљају тек од 20 до 25 одсто јавног мњења у Републици Српској. 
 
„Наравно да и то треба уважавати, али то није она снага која може да нешто мијења. Они су нејаки, они су се истрошили“, рекао је Додик. 
 
Он сматра да је недопустиво и недостојно не окупити се око срамне одлуке Суда БиХ о Насеру Орићу. 
 
Предсједник Републике Српске позвао је опозицију да они закажу састанак и он ће доћи на било које мјесто, али не и у федерално Сарајево. 
 
„Они нису СДС, они су издајничкаа групација која се концентрисала у Сарајеву, а за неке њихове људе ми имамо податке да су накачени као сарадници на неке обавјештајне службе, за шта су имали одређена примања, а све вријеме само критикују Републику Српску“, навео је Додик. 
 
Он је поручио да је Република Српска и Рогатица, гдје треба доћи и отворено рећи људима на који начин може да се живи и опстане и шта су представници власти, изабрани од народа, спремни да ураде за бољи живот грађана. 
 
„То је Република Српска, а не оно што они раде“, закључио је Додик. 

Архива