Додик положио камен темељац за нови погон предузећа „Алфа“

18.10.2017 Актуелно

 

Додик је истакао да градња новог погона није само успјех овог предузећа, већ локалне заједнице и цијеле Републике Српске.

„Данас треба да славимо и поштујемо, прије свега, људе који обезбјеђују стабилна и дугорочна радна мјеста. Илија Јефтић /директор предузећа `Алфа`/ је такав, он то чини и зато држава мора да буде уз такве људе и раднике који раде овдје“, рекао је Додик новинарима након полагања камена темељца.

Директор предузећа „Алфа“ Илија Јефтић нагласио је да овај погон треба да буде међу првима у Европи по производњи обуће за жене.

„Овдје треба да се запосли од 60 до 80 нових радника и то искључиво младих људи којима ће то бити први посао. Код нас је неопходна обука радника, а дио нових радника биће обучен у Мађарској, Словачкој и Аустрији“, истакао је Јефтић.

Према његовим ријечима, „Алфа“ тренутно запошљава 405 радника, док би у наредних мјесец или два могло бити обучено још 50 радника.

„Рок за изградњу објекта је мај идуће године, а улагања су милионска. Само опрема кошта више од 500.000 евра због чега нам је у наредном периоду потребна помоћ локалне заједнице и Владе Српске“, поручио је Јефтић.

Полагању камена темељца за изградњу новог погона присуствовали су министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стево Мирјанић, министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић, министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић, као и начелник општине Модрича Младен Крекић.

Архива