Иванић „спава“ свој мандат у корист политичког Сарајева

22.09.2017 Актуелно

 

„Три године на мјесту српског члана Предсједништва Иванић је потрошио за ухљебљење партијског кадра, а главна улога му је да чува празно мјесто српског члана Предсједништва и на тај начин помаже Сарајеву, исто као што је не дајући подршку референдуму о Суду и Тужилаштву БиХ директно помогао Сарајеву да профитира на овом питању“, истакао је Додик у изјави Срни, коментаришући Иванићеве посљедње иступе у јавности.

Додик је рекао да би се можда нешто и могло конкретније коментарисати да је Иванић било шта урадио суштински битно са мјеста члана Предсједништва из Републике Српске, али да овако не преостаје ништа друго него ићи за њим и говорити шта све није урадио да заштити интересе Српске.

„Стари политички калкулант, спекулант и кукавица данас некоме држи слово о кукавичлуку након што су листом сви, на челу с њим, побјегли и од одлуке о референдуму о Суду и Тужилаштву и од помисли да се изјаснимо о будућности Српске, након што су сви, опет на челу са њим, дали све од себе да пропадне референдум о Дану Републике, што на њихову жалост народ није дозволио“, истакао је предсједник Српске.

Колико је успјешан и колико води рачуна о Републици Српској, каже Додик, видјело се и јуче када је опет „преспавао“ сједницу Предсједништва БиХ и пропустио да у платформи која се нашла пред Генералном скупштином УН буде наведено да у БиХ нема консензуса о НАТО-у.

„Ако није преспавао онда се поставља питање да ли је Иванић, познати калкулант, војно неутралан у Бањалуци, а у Сарајеву и Бриселу и те како агилан на убрзавању пута БиХ у НАТО“, навео је Додик.

Архива