Додик: „Cкупштина народа“ je обични предизборни скуп

26.09.2017 Актуелно

 

Додик је навео да на тај скуп јавност није реаговала онако како је опозиција рачунала, због чега су им пропали неки планови које су имали. 

„Као предсједник подржавам да политичке партије у мирној атмосфери одржавају своје скупове и тамо презентују проблеме како их они виде. Важно је да је то протекло мирно и стабилно, а да ли су они успјели у томе, не знам“, рекао је Додик данас новинарима у Бањалуци. 

Он је нагласио да у тој сали Банског двора буде више чланова Главног одбора СНСД-а него што је опозиција синоћ имала. 

„Знамо да су дошли људи из Градишке, Котор Вароша и других мјеста. Ја поштујем њихов политички скуп, као што СНСД-а има право да организује свој скуп када хоће. Али, мислим да су то претенциозно и непотребно назвали скупштином народа“, поручио је Додик. 

Одговарајући на питање да ли ће се на наредној сједници парламента Српске наћи резолуција о војној неутралности Српске, Додик је навео да се о томе разговара, те да мисли да је та резолуција већ урађена. 

„Била је предмет недавног разговора коалиционих партнера СНСД-ДНС-а и СП-а и остало је још понешто да се усагласи. Клубови владајуће већине у Народној скупштини заједнички ће предложити ту резолуцију и вјерујем да ће бити на дневном реду“, рекао је Додик.

Архива