Цвијановић: Ако је нешто лакрдија, онда је то понашање опозиције

12.09.2017 Актуелно

 

„У сваком парламенту парламентарна већина је та која диктира одређене ствари без обзира да ли је опозиција на то љута или исфрустрирана“, рекла је Цвијановићева током расправе у Народној скупштини о предложеном дневном реду, подсјетивши да „изборна кампања не престаје још од 2012. године“.

Цвијановићева је истакла да је лаж опозиције да Влада Републике Српске не поштује Народну скупштину Српске.

„Влада поштује Народну скупштину и парламентарну већину на основу које и функционише Влада Републике Српске“, напоменула је Цвијановићева.

Она је рекла да замјера скупштинском руководству што не зауставља увреде које од опозиције иду на рачун Владе и скупштинске већине.

„Влада стално добија увреде од опозиције која може наставити то да и даље ради и да користи све могућности, јер је демократија скупа“, истакла је Цвијановићева.

Она је демантовала тезу коју годинама од скупштинских до скупштинских засједања намеће опозиција – да је Влада Републике Српске та која је финансијски урушила Републику Српску и како „мед и мијеко само што није потекло у Федерацији БиХ“.

„Опозиција нас упоређује са свим и свачим и говори да је Република Српска “црна рупа“ у којој се ништа позитивно не дешава“, истакла је Цвијановићева, одбацивши такве оцјене опозиције.

Архива