Парламент Српске је мјесто гдје се разговара о Главној служби за ревизију

30.08.2017 Актуелно

 

„Биће онако како Народна скупштина буде рекла, зато што је скупштина надлежна за та питања“, поручила је Цвијановићева. 

Она је поновила да је код представника опозиције препознала тоталну деструктивност, одвојеност од стварног живота, те да никада не дају ниједно рјешење за било који проблем, али увијек нападају онога ко има рјешење, које можда није увијек ни најбоље, али је рјешење. 

Она је навела да је опозиција свашта говорила за главног ревизора Душка Шњеготу када је био биран, а онда стају у одбрану појединаца. 

„У налету те своје еуфорије, политичке или полуполитичке, саопште да би се тукли по парламенту. Ако би се тукли, нека то раде међусобно“, рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци. 

Упитана да прокоментарише новонасталу ситуацију након најаве да ће бити смијењен глави ревизор, она је рекла да не зна каква је то новонастала ситуација, осим да постоји став главног ревизора, Владе Српске и оних који су читали ревизорске извјештаје. 

Она је додала да не придаје велику важност ономе што говори опозиција, јер није први пут да предлажу и јавна саслушања и остало. 

Премијер Српске је рекла да опозиција има право и да подноси интерпелације, као што и Влада има право да заузме став у вези са тим, али да актуелне интерпелације опозиције у фомалном смислу показују одређене мањкавости. 

Она је навела да интерпелација треба да садржи једно конкретно питање, а не више питања, те да опозиционе интерпелације садрже неажуриране и нетачне податке, те тенденциозно састављене констатације. 

Цвијановићева је поручила да не постоји ниједна тема, која се помиње у интерпелацији, а да није разматрана у јавном дискурсу, као и да су сва питања доступна јавности кроз извјештаје и информације које су у Народној скупштини разматране. 

Она је истакла да из тог разлога Влада нема намјеру да писмено одговара на те интерпелације. 

Цвијановићева је нагласила да је ријеч о политиканском прављењу тема и да опозиција најмање има права да прича о пензионом и здравственом систему, јер је познато каква је ситуација била у вријеме њихове власти. 

„Они који су исплаћивали пензије по коефицијенту од 0,57 немају право шта да говоре, са пензијама које су биле такве какве јесу, или они који се нису сјетили да треба да заштите пензионере и пензиони систем на начин на који смо ми урадили – не знам шта бих са њима полемисла“, рекла је Цвијановићева. 

Она је нагласила да је важно да Влада активно ради на питањима која се тичу пензионог и здравственог система, те јавних предузећа, а да би опозиција била саговорник да жели да допринесе побољшању. 

„Али код њих препознајем само деструктивност и малициозност“, закључила је Цвијановићева.

Архива