Потписан уговор за изградњу болнице Источно Сарајево

07.07.2017 Актуелно

„Напокон, након дугог времена, успјели смо данас да урадимо најбитинију ствар, да потпишемо уговор о реализацији овог пројекта и очекујем да ће се он даље одвијати без већих проблема“, рекао је Богданић новинарима након потписивања уговора.

Он је навео да је ријеч о уговору и пројекту по принципу „кључ у руке“, што подразумијева пројектовање, комплетну припрему локације за изградњу, извођење свих грађевинских радова по фазама и комплетно опремање намјештајем и медицинском опремом према највишим стандардима које захтијева савремена здравствена установа.

„Ово је јединствен пројекат у Републици Српској у досадашњем раду нашег система здравства, а то значи да ће нова болница имати урађену и трафо-станицу, котловницу, све смјештајне и инфраструктурне капацитете, паркинг, уређено окружење, најсавременију медицинску опрему, нова санитетска возила и друго“, прецизирао је Богданић.

Он је запосленима у болници и становништву Сарајевско-романијске регије пожелио да за 18 мјесеци, како је то пројектом и предвиђено, добију нову болницу, а прије тога ће, у року од три мјесеца, бити опремљен и поликлинички дио који је саставни дио овог пројекта.

„Од менаџмента и особља болнице очекујем да се током градње објекта додатно усавршавају и едукују“, рекао је Богданић.

Директор фирме, извођача радова, „Марковић инвест – РМ“ из Лакташа Раде Марковић рекао је да данас почиње реализација пројекта изградње нове болнице у Источном Сарајеву.

„Радове ћемо извести брзо, квалитетно и одговорно. У наредних 18 мјесеци болница ће бити изграђена и предата на употребу“, нагласио је Марковић, додајући да је дао банкарску гаранцију у износу од 5,5 милиона КМ.

Церемонији потписивања уговора присуствовали су и предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, директор Болнице Источно Сарајево Горан Тодоровић и начелници општина Пале и Источно Ново Сарајево.

Нову зграду Болнице у Источном Сарајеву изградиће и опремити група „Марковић инвест – РМ“ из Лакташа и „Медикал“ из Мостара који су на тендеру Министарства здравља и социјалне заштите изабрани као најповољнији понуђачи.

Вриједност пројекта износи 46.582.992 КМ, без урачунатог ПДВ-а, а планирано је да нова Болница Источно Сарајево када у потпуности буде завршена дугорочно опслужује око 120.000 становника Сарајевско–романијске регије пружајући савремене медицинске услуге.

Влада Републике Српске до сада је у област здравства у Источном Сарајеву уложила више од 15 милиона КМ, од чега за реконструкцију, модернизацију и опремање Болнице Касиндо више од 12 милиона КМ.

Архива