Додик – Човић: Oдноси у БиХ потпуно урушени, парламентарнa већинa не постоји

12.07.2017 Актуелно

 

Додик је на конференцији за новинаре након састанка делегација двије странке рекао да Савјет министара БиХ не ради свој посао у складу са Уставом, јер је то помоћни орган Предсједништва БиХ, а не нека посебна структура, те да нема подршку из Републике Српске. 

Он је оцијенио да је лидер СДА Бакир Изетбеговић изгубио политичку снагу и да се сада посредством Савјета министара и других институција покушава обрачунати са представницима српског и хрватског народа. 

Човић је рекао да је евидентно да нема више парламентарне већине ни у БиХ ни у Федерацији БиХ, те да се та већина прави од тачке до тачке дневног реда. 

Он је истакао да је сада важно да се у таквој ситуацији до избора наредне године колико-толико сачувају односи у земљи због европског пута БиХ.

Додик је прије почетка састанка изјавио да је делегација СНСД-а и Републике Српске данас дошла у Мостар да Човићу и ХДЗ-у каже да оно што раде органи БиХ није у интересу Републике Српске, нити може да буде у интересу било кога.

„Потпуно неконтролисана ситуација која не даје добро никоме осим некима који ходају по Европи и лажно причају“, рекао је Додик.

Архива