Додик – Билт: Српска чврсто опредијељена за процес европских интеграција

04.07.2017 Актуелно

 

Додик је током састанка у Бањалуци са делегацијом Европског савјета за спољне послове, коју је предводио Билт, изразио очекивање да ће договорени механизам координације профункционисати у најскорије вријеме, што би убрзало и активности у вези са испуњавањем упитника.

Он је истакао да за тако нешто одговорност морају преузети сви нивои власти у складу са Уставом, саопштено је из кабинета предсједника Републике Српске.

Једна од тема данашњег састанка била је и интервенционизам високих представника и антидејтонско прекрајање тог међународног споразума.

Додик је рекао да ће Република Српска учинити све да врати своје надлежности утврђене Дејтонским споразумом.

Као приоритете на унутрашњем плану, Додик је навео очување мира и стабилности, као и оживљавање Реформске агенде која је, практично, један од услова у приближавању БиХ ка ЕУ.

Предсједник Српске упознао је делегацију Европског савјета за спољне послове и са економском и финансијском ситуацијом у Републици Српској.

Утицај екстерних фактора на процесе у БиХ, очекивања од европских интеграција, очекивања од предстојећих избора, само су нека од питања за које су учесници показали интересовање, наводи се у саопштењу.

Највише пажње током састанка посвећено је процесу европских интеграција.

Архива