Српска задржава пажњу важних људи у Русији

02.06.2017 Актуелно

 

„Нама је то веома важно, посебно за Републику Српску која је окружена проблемима у вези са политичким статусом у БиХ и поимањем других са Запада“, рекао је Додик за Тањуг на маргинама Међународног економског форума.

Он је нагласио да је ово веома успјешна посјета за Српску јер је за данас планиран састанак са предсједником Русије Владимиром Путином.

Додик је нагласио да Русија не оклијева да Савјету безбједности увијек предочи релевантне информације, те да не дозвољава да се на основу „лажи неких високих представника“ у том тијелу УН створи погрешна слика о Републици Српској.

„Русија не дозвољава да се лажима високих представника, прије свега Валентина Инцка у Савјету безбједности, поремети перцепција о Републици Српској. И данас је прилика да разговарамо о тој теми“, рекао је Додик.

Према његовим ријечима, за Републику Српску је важно и да ојача привредну сарадњу са Русијом.

„Знатан број људи долази у Бањалуку, а у оквиру овог форума делегација има низ састанака. Овдје се срећемо са низом привредника и одржавамо одличне односе са управом Санкт Петербурга. Имамо добру сарадњу са руководством овог града и уговор о сарадњи“, рекао је Додик.

Он је подсјетио да је јуче потписан споразум који побољшава сарадњу о многим питањима.

„Постоји и низ привредних питања о којима разговарамо. Увјерени смо да сарадња у вези са рафинеријом нафте и нафтних деривата и дистрибутивним системима нафтних деривата има шансу да се развија и да неће бити угрожена како неки спекулишу“, рекао је предсједник Српске.

Он је подсјетио и да је Република Српска почетком године имала штанд на Божићном сајму у Санкт Петербургу. „Припремамо се да наредне године будемо још боље представљени“, поручио је Додик

Архива