Мајкић: БиХ је неозбиљан партнер

19.06.2017 Актуелно

 

Поводом вијести да би на дневном реду предстојеће сједнице Фискалног савјета БиХ требало да буде информација о могућем неиспуњавању обавеза из Проширеног аранжмана са ММФ-ом на нивоу заједничких институција БиХ, јер је у парламент упућен Приједлог закон о измјени Закона о платама и накнадама у којем се предлаже повећање коефицијената полицијским службеницима у институцијама БиХ, Мајкићева је оцијенила да то само показује да БиХ наставља у истом смјеру.

„То је супротно од Реформске агенде која нас обавезује да се стриктно придржавамо онога што смо потписали, а између осталог потписали смо да нећемо повећавати плате у јавном сектору. Послије ‘пада’ сета реформских закона о акцизама, а ево и послије усвајања овог закона – видимо гдје се налазимо“, истакла је она.

Мајкићева је навела да БиХ није у стању да испуни не само оно што је обећала, него и оно што је потписала.

Према њеним ријечима, то само потврђује да је БиХ неозбиљан партнер који није у стању да се придржава преузетих обавеза и то кад је ријеч о мање важним стварима.

„Шта ће се десити кад на ред дођу реформски захтјеви којим ће се тражити много већа одрицања и када се доведу у питање ствари директно везане за Устав, како ће то изгледа, како ће се тад БиХ понашати? То само потврђује да је БиХ оно што стално о њој говоримо“, истакла је Мајкићева.

Архива