Дијаспора да буде више укључена у политичке и привредне токове у Српској

25.06.2017 Актуелно

 

Током сусрета у манастиру Светог Преображења Господњег у Милтону, који је и сједиште Епархије канадске Српске православне цркве /СПЦ/, Цвијановићева и епископ Митрофан разговарали су о положају српске заједнице у Канади, али и о актуелној ситуацији у Републици Српској и региону, те сарадњи са српском дијаспором у Канади.

Предсједник Владе Српске изразила је захвалност епископу канадском Митрофану на посвећености очувању духовног живота и његовању традиције и културе српског народа у Канади, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Цвијановићева је нагласила да је Епархија канадска често помагала грађанима Републике Српске, између осталог и када је организовала хуманитарне активности за помоћ становништву погођеном катастрофалним поплавама 2014. године.

Епископ канадски Митрофан упознао је Цвијановићеву о дјеловању СПЦ у Канади и бројним активностима које представници СПЦ проводе с циљем одржавања веза са српским народом у Републици Српској и Србији.

Током сусрета разговарано је и о могућностима успостављања чвршћих веза између српског народа у Канади и Републици Српској.

У оквиру службене посјете Канади, предсједник Владе Републике Српске присуствоваће манифестацији „Српски дан“, а предвиђени су и сусрети са представницима институција Канаде и српске дијаспоре.

Архива