Додик: Поставља се питање злоупотребе информација

27.06.2017 Актуелно

 Поводом Мектићеве тврдње да је Додик крајем маја из Србије у Српску унио 200.000 евра, предсједник Српске је рекао да се ту поставља питање како неко на плану штићења личних података може да злоупотребљава овакве информације, иако сваки дан десетине, стотине, а можда и хиљаде људи уноси и износи новац преко границе.

Такође, истакао је Додик, поставља се и питање да ли је у БиХ проблем ако се уради посао који је потпуно легалан и легитиман, а онда неко даје неки други сегмент.

„Можда ми је било боље да сам новац ставио у џеп, ушао и да то нико није ни видио, ни знао. Наравно, немам разлога ништа да кријем и у сваком случају немам потребе да то објашњавам“, рекао је Додик на питање новинара да прокоментарише ове Мектићеве оптужбе.

Он је навео да је 1989. године имао седам станова у Београду, те да су му остала два у ужем центру града.

„Дуже времена је трајала процедура продаје и десило се да се то продало и ништа друго. Шта сад? Волио бих да то нисам урадио, али био сам притиснут неким породичним обавезама и то је разлог продаје“, навео је Додик.

Он је додао да је новац од продаје станова пребачен на његов рачун у Комерцијалној банци, који је касније подигао, те пријавио на изласку из Србије и на уласку у БиХ.

„Мени је важно да је то јасно јавности. Нисам имао шта да кријем, нити имам разлога. Ако неко од званичних органа има потребу да то додатно испита, сва документација му стоји на располагању“, поручио је Додик.

Он је нагласио да се двије године ћути о покушају убиства некадашњег премијера, сада предсједника Србије Александра Вучића на комеморацији у Поточарима, у Сребреници, а фокус се пребацује на ствари које не би требало да имају било какву јавну пажњу.

„Пристајем да као предсједник Републике одговарам за све што се односи на мене, али у неком фер и демократском јавном амбијенту, а не са становништа подметања или покушаја злоупотреба свега и свачега у том погледу. Дакле, потребно би било да органи раде свој посао“, нагласио је Додик.

Архива