Цвијановић: Српски представници у СМ БиХ да поштују ставове грађана и Владе Српске

15.06.2017 Актуелно

 

„Скандалозно је да су министри гласали за овако нешто, а објашење како је нешто условно заиста не вриједи. Министри се за нешто опредјељују или не“, рекла је новинарима Цвијановићева.

Она очекује од свих из Републике Српске, који врше власт на нивоу БиХ, да поштују ставове Српске.

„Све и да не буде саопштено из институција Републике Српске како би се требало понашати у Сарајеву, мислим да сваки министар на нивоу БиХ мора имати толико одговорности према Републици Српској, из које је изабран на функцију, да зна како се понашати и гласати“, додала је Цвијановићева.

Према њеном мишљењу, све ово је трагично и потпуно је показало, по ко зна који пут, какви односи владају на нивоу БиХ.

„Тамо имамо људе који су спремни да се обрачунавају са Републиком Српском и да удовољавају свему што им политичко Сарајево сервира, било да је ријеч о законима, информацијама, стратегијима, што је неодговорно и биће политички кажењено“, каже Цвијановићева.

Она је навела да је скандалозно што ће се о наведеном закону уопште расправљати у парламенту БиХ, те да Влада Српске не може утицати на заустављање одређених питања.

„Какав је то парламент коме приоритет треба да буде формулација која је наводно суштинска за опстанак БиХ, а овамо пролазе не знам каква питања и остају неријешена. За шта ми служимо овој БиХ, да би неко постављао захтјеве који су политичке или не знам какве природе, а када би требало уредити било коју област и допринијети квалитету живота грађана, онда немо саговорника на нивоу БиХ и стварно са њима губимо вријеме. Бавити се овим, а не накарадним стварима у правосуђу је катастрофа“, рекла је Цвијановићева, која је и потпредсједник СНСД-а.

Она сматра да прича политичког Сарајева о реформама и европском путу није ствари циљ, него Република Српска.

„Само је циљ Република Српска, треба је оштетити, омаловажити, уништити, развластити, скрајнути… Осјећам жаљење што људи који долазе из Републике Српске упадају у замку политичког Сарајева. И СНСД је био власт на нивоу БиХ, али је препознавао њихове замке и није дозвољавао да се овакве ствари дешавају, а о свему ће најбоље судити јавност“, закључила је Цвијановићева.

Архива