Жунић: У СДС-у влика гужва на излазним вратима

22.05.2017 Актуелно

 

„Први корак у том правцу већ је предузео члан Предсједништва СДС-а, актуелни министар безбједности у Савјету министара БиХ Драган Мектић, а ускоро се очекује да странку напусте још неки њени високи функционери. Мектић је, као што је јавност већ упозната, поднио оставку у Општинском одбору СДС-а Прњавор због тога што су, како је рекао, СДС-ом овладали тајкуни и шверцери, одлучно заузевши став да не жели да обавља ниједну страначку функцију“, навео је Жунић.

Он је у изјави Срни рекао да је „Мектић својим образложењем о подношењу оставке и одбијањем да обавља било какву страначку функцију потврдио оно на шта СНСД већ дуже времена указује када је ријеч о СДС-у, а то је да је „СДС тајкунска и шверцерска странка, али и странка која, прије свега, издаје интересе Републике Српске у Сарајеву на задовољство свог коалиционог партнера Бакира Изетбеговића“.

„Очигледно да је због такве политике СДС-а и незадовољства њеног чланства велика гужва на излазним вратима. Ових дана очекујемо да Мектићевим стазама крену и други чланови СДС-а“, истакао је Жунић.

Архива