ВРC одбранила слободу српског народа на овим просторима

12.05.2017 Актуелно

 

„Овдје смо да бисмо одали почаст борцима који су дали животе за стварање Републике Српске, али и свим припадницима Војске Републике Српске“, рекао је Додик у обраћању у касарни „Козара“ у Бањалуци на централној свечаности поводом 12. маја, Дана Војске Републике Српске и Дана Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ.

Он је подсјетио да је Војска Републике Српске формирана у вријеме распада бивше Југославије када су Бошњаци и Хрвати хтјели да отцијепе БиХ од Југославије.

„Поносан сам што сам присуствовао сједници Народне скупштине Републике Српске када је донесена одлука о формирању Војске Републике Српске. Када је српски народ имао војску могао је да се одбрани, а када је није имао догађао се Јасеновац“, рекао је Додик.

Он је нагласио да је држава коју је створила Војска Републике Српске у интересу српског народа и да није уперена против било кога.

„Република Српска је симбол слободе српског народа и није уперена против било кога. Наш приоритет је опстанак Републике Српске и слобода српског народа, али и да одлучно бранимо свој Устав, функцију и права“, навео је Додик.

Он је рекао да никада не смије бити заборављен симбол Републике Српске, а то је њена војска.

„Не желимо конфликт, него мир. С поносом морате, припадници Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука, гајити традицију Војске Републике Српске и присјећати се наше славне војске“, истакао је Додик.

Он је навео је Република Српска за мир и за евроинтеграције, а да српски народ мора да одлучи о чланству у НАТО-у који га је бомбардовао.

Додик је припаднике Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука поздравио традиционалним поздравом „Помоз` Бог, јунаци!“.

Архива