Позив опозицији да се разговара о важним питањима за Српску и БиХ

31.05.2017 Актуелно

Додик је, коментаришући наводе опозиције да форма интерпелације подразумијева да се мора отворити расправа у парламенту о тој тачки, навео да се неће моћи отворити јер они немају већину.

„Они само настоје да одрже тему и ништа друго. То је њихово право, али дефинитивно, и данас и када буду отворили интерпелацију, показаће се да су они драматична мањина у Републици Српској и да је то узалудан процес. Боље би било да сједнемо и покушамо да се договоримо о неким важним питањима у Републици Српској и на нивоу БиХ“, рекао је Додик новинарима у Београду.

Он је истакао да је договор о важним питањима оно што је потребно, а не да се оживљавају немогуће ствари.

„Наравно да могу да покрећу што желе, али све се сруши на томе да они немају већину. Данас је драматично мали број оних који стоји иза те иницијативе“, навео је Додик.

Предсједник Српске каже да је власт знала, још када је формиран садашњи сазив Народне скупштине, да ће опозиција свакодневно покушавати да промијени власт, те да то није ништа ново.

„Данас је важан дан зато што је предсједник Србије Александар Вучић положио заклетву. То је оно што је важно и нама у Републици Српској. Колико нам је та иницијатива опозиције важна, показује то што смо сви ми данас овдје – и предсједник парламента Недељко Чубриловић, и предсједник Владе Жељка Цвијановић, и ја. И они ни у тим условима не могу ништа да ураде“, навео је Додик.

Народна скупштина Републике Српске није данас разматрала приједлог за изгласавање неповјерења Влади Републике Српске јер већина посланика није подржала предложени дневни ред, чиме је сједница окончана.

Архива