Додик честитао Путину Дан побједе над фашизмом

08.05.2017 Актуелно

 

Додик је нагласио да је руски народ поднио највећи терет Другог свјетског рата о чему свједочи и 25 милиона руских жртава, што представља половину свих жртава у Другом свјетском рату, те поручио да се не смије никада заборавити.

„Ми, припадници српског народа, кога, такође, краси слободарски дух и антифашизам, истина и правда, поносни смо на историјску улогу братског руског народа у сламању фашизма, али и на своје учешће у борби против фашизма којем је српски народ задао одлучан ударац на овим просторима, доносећи слободу свима“, наводи се у честитки.

Предсједник Српске је напоменуо да смо данас, нажалост, свједоци покушаја прекрајања историје, прије свега, од потомака оних који су у Другом свјетском рату били на страни фашиста и агресора и који би да доведу у питање истину о улози и страдању за слободу руског, српског и осталих слободарских народа у Другом свјетском рату.

„Радује нас да се руски народ са Вама на челу оштро супроставља таквим срамним покушајима, којима је изложен и српски народ, те да ће агресори и злочинци бити смјештени гдје им је и мјесто – у тамну стране наше историје. Примите још једном моје искрене честитке“, поручио је предсједник Српске у честитки предсједнику Русије.

Архива