Цвијановић: Захтјев за смјену – исфабрикована тема опозиције

29.05.2017 Актуелно

 

„Опозиција овом темом жели да сакрије све пукотине и катастрофу са којима су суочени у својим редовима. Мораће се мало сачекати са смјеном садашње власти у Српској, јер ако се узме у обзир ових годину и по до општих избора, па онда још четири године, биће мало дуже чекање“, рекла је Цвијановићева новинарима у Доњем Первану код Бањалуке.

Према њеном мишљењу, намјера није била да се расправља у Народној скупштини Републике Српске о наведеној теми.

„Свугдје у свијету, па и у Републици Српској скупштински дневни ред дефинише власт, а не опозиција“, додала је Цвијановићева.

На питање како кометарише изјаву лидера СДС-а Вукоте Говедарице да је „ово најлошија власт и да би премијер требало да заврши у затвору“, Цвијановићева је рекла да би Говедарица у затвор послао свакога кога не може да побиједи на изборима, укључујући не само политичке партије, него и грађане који нису гласали за њега.

„Тих који су гласали за неке друге политичке партије, односно за СНСД је много више него оних који су гласали за СДС. Говедарица је своју неспособност да управља партијом, да разумије одређене процесе и да каже одређене ствари онда када је потребно демонстрирао прије неколико дана када је прво рекао да нема никаквих струја у његовој партији, а онда дан послије каже да постоје три фракције и објасни да је све ствар демократије“, подсјетила је Цвијановићева, која је и потпредсједник СНСД-а.

Она сматра да је у СДС у великом проблему, јер јој се чланство осипа, постоји општа дезоријентисаност и многи у овој партији кажу да Говедарица није постављен да буде лидер, него да је нека врста закрпе да се све на распе.

„Говедарица нема кредибилитет да прича о некоме како би требало да иде у затвор или не. Није он тај који о томе одлучује, а нема уопште кредибилитет да неком нешто каже, јер је чињеница да је слупао скупштински аутомобил, након чега је отишао са лица мјеста и обмањивао јавност да је извршен увиђај, па је и полиција морала да га демантује“, рекла је Цвијановићева.

Она је навела да народ 11 година није препознао да је СДС потенцијална народна власт, те да ће тако остати још толико.

Архива