Видаковић: Jош један издајнички потез СДС-а

29.04.2017 Актуелно

„Главни креатор разбијања српског јединства је предсједник сребреничког СДС-а Момчило Цвјетиновић, који је успио да, заједно са тврдим крилом СДА и купљеним послаником СРС Милорадом Станојевићем, те по једним одборником ПДП-а и НДП-а, сруши српску већину у сребреничком парламенту са СНСД-ом на челу, на чему је мјесецима радио“, истакао је Видаковић.

Он је рекао Срни да се на тај начин још једном показало да „СДС и такозвани Савез за промјене интересују само власт и функције било гдје и под било каквим условима, а не интереси народа и Републике Српске“.

„Због такве личне и недоговорне политике, јуче се могло догодити и да СДС са својим коалиционим партнерима за новог предсједника Скупштине општине Сребреница изгласа предсједника Меџлиса Исламске заједнице Сребренице Алију Табаковића, који годинама дезинформише јавност о исељавању и нестанку Бошњака са простора источне Босне и Сребренице оптужујући за то Србе“, нагласио је Видаковић.

Он је рекао да су „СДС и остали одборници такозваног Савеза за промјене својим гласовима одлучили да Бошњаци преузму већину и у општинским комисијама и одјељењима у Скупштини општине Сребреница у којима су до сада већину имали Срби“.

„Јучерашња дешавања у Скупштини општине Сребреница само су један од многобројних примјера који показују какву политику води СДС и да је као таква спремна да због личних интереса у цијелости прода интересе Републике Српске. Без обзира на све, актуелна власт у Републици Српској и СНСД неће им дати прилику за то и наставиће да воде политику очувања Републике“, поручио је Видаковић.

Архива