Цвијановићeвa у Градишци уручила чланске карте за 100 нових чланова СНСД-а

13.04.2017 Актуелно

Цвијановићева је истакла да је организација младих важан сегмент странке и да млади треба да креирају процесе у оквиру страначких политика.

„Ти млади људи ће за пар година управљати значајним процесима за Републику Српску и важно је да буду интегрисани у страначке структуре и дају допринос на локалном, републичком и нивоу заједничких органа БиХ“, рекла је Цвијановићева.

Она је нагласила да вјерује у младе људе и да је као предсједник Владе Републике Српске окружена младима.

„Они су моји најближи сарадници и заједно са мном креирају одређене процесе, а ја се ослањам на њихову младалачку енергију. Наш политички циљ је да направимо што јачу Републику која ће одолијевати свим изазовима. На добром смо путу, иако смо суочени са бројним потешкоћама“, навела је Цвијановићева.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Градишка Зоран Аџић рекао је да су млади покретачка снага и нова енергија странке.

„Млади дају нови импулс да заједно покренемо Градишку, створимо од ње угодно мјесто за живот. Млади треба да стварају амбијент какав њима одговара, да остану и да развијају Градишку“, нагласио је Аџић.

Он је додао да су млади СНСД-а показали снагу и енергију и од валиког броја омладинаца изабрали најбоље да их воде ка остварењу циљева СНСД-а, у интересу грађана и привредника општине Градишка.

Предсједник Младих социјалдемократа Републике Српске Душан Петровић рекао је да су организацијом шесте конференције Млади социјалдемократи у Градишци још једном показали да су најорганизованији општински одбор младих СНСД-а у Српској.

Петровић је честитао свим младима који су изабрали да се баве политиком јер то није нечасно занимање, наводећи да млади треба да учествују у политици јер се она бави и ситним проблема у мањим заједницама и глобалним процесима.

Новоизабрани предсједник Младих социјалдемократа Градишка Невена Ракић рекла је да ће млади те странке у наредном периоду имати доста активности, од којих су најзначајније организовање школе локалне демократије, тематских радионица, семинара и путовања за младе.

„Циљ је да се испрофилишу нове генерације чланова СНСД-а, да уче и да се позиционирају на мјестима која својим радом и знањем и заслужују“, нагласила је Ракићева.

Досадашњи предсједник Младих социјалдемократа Градишка Денис Шулић рекао је да су се у протеклом периоду фокусирали на омасовљење и ширење организације младих СНСД-а на подручју општине и да са поносом могу рећи да су најорганизованији политички подмладак у Републици Српској.

Шестој конференцији Младих социјалдемократа у Градишци присуствовао је члан Предсједиништва СНСД-а Зоран Тегелтија и бројни функционери и чланови Општинског одбора СНСД-а Градишка.

Архива