Цвијановић: Нема реконструкције Владе Српске

28.04.2017 Актуелно

„Стално одговарам на та питања и упорно вам говорим да нема реконструкције Владе. Кад буде, ви ћете то знати, а то су све нагађања. Једна је ствар да ли је икад ико процјењивао да тако нешто треба, али ми се тиме заиста нисмо званично бавили“, рекла је Цвијановићева новинарима на Јахорини.

Може свако, додаје она, да има своје мишљење да ли то треба или не, али реконструкција Владе и смјена министара дефинитивно није на дневном реду.

Одговарајући на новинарска питања, Цвијановићева је рекла да не зна шта ће бити са измјенама Закона о акцизама у БиХ.

„Треба питати Савјет министара БиХ да ли има парламентарну већину и да ли је парламент БиХ у стању да усвоји оне ствари на које су се обавезали политички лидери и политичке групације којима припадају ти посланици. Мислим да нису у стању да обезбиједе да се то ускоро нађе на дневном реду“, каже премијер Републике Српске.

Цвијановићева подсјећа да је било неколико покушаја за измјене Закона о акцизама, али да је то била „промашена тема“.

„Република Српска је спокојна јер је свој дио посла урадила када је у питању и Реформска агенда, као и аранжман са Међународним монетарним фондом. У Вашингтон сам отишла потпуно лежерно јер знам да оно што смо преузели, увијек испуњавамо“, навела је предсједник Владе Републике Српске.

Цвијановићева борави на Јахорини, гдје у оквиру „Јахорина економског форума 2017“ учествује у панел-дискусији о теми „Европска унија – пут у /не/извјесност“.

Архива