Зворник примјер успјешности у економском и политичком погледу

29.03.2017 Актуелно

Додик је након разговора са градоначелником Зворника Зораном Стевановићем рекао новинарима да је заједно са градским челницима извршио увид у стање у овом граду како би се евидентирале неке ствари које би могле да буду предмет интереса у будућем времену.

„Заједничким активностима и агилношћу коју је показала Градска управа у протеклом времену ријешили смо многе проблеме, као што је проблем снабдијевања водом који је овдје трајно ријешен“, нагласио је Додик.

Он је навео и да је ријешено питање инфраструкуре у самом граду, те додао да се тренутно средствима Владе Републике Српске ради санација Опште болнице.

„Колико ми је познато, неопходно је још око 200.000 КМ до краја године како би се ријешило питање санације овог објекта и у унутрашњости“, рекао је Додик, истичући да ће и то питање бити успјешно ријешено.

Предсједник Додик је рекао да Зворник, и када је ријеч о запошљавању, може да буде примјер активно успостављене и потпуно добре пословне активности.

„Компанија ‘Алумина’ омогућила је да се у посљедње вријеме запосли више од 300 нових радника, уз истовремено сачувана постојећа радна мјеста“, истакао је Додик, додајући да су у Зворнику и многе друге фабрике које раде и које запошљавају квалификовану радну снагу, а која је све више потребна индустрији.

Према његовим ријечима, Зворник и у погледу социјалних питања може да буде примјер јер су у овом граду стамбено збринуте скоро све породице погинулих бораца програмом Владе Републике Српске – додјелом стана, стамбеном помоћи у грађевинском материјалу или новчано.

„Преостаје да даље конципирамо одређене елементе развоја и у том погледу важно је да су санирани сви магистрални правци у току прошле и ове године“, рекао је Додик и подсјетио да су сви путеви који воде ка Зворнику у добром стању.

Истичући да је економским развојем Зворника видљива конекција између републичких и градских власти, Додик је нагласио да је Зворник успјешан град захваљујући и стабилној градској власти у којој нема турбуленција.

„Зворник је доказ да ако хоћете да имате успјешно мјесто, онда морате да имате стабилну политичку власт, а ако то немате, онда се све претпоставке доводе у питање“, рекао је предсједник Српске и нагласио да су труле коалиције на локалном, па и на нивоу БиХ предуслов за неуспјех.

Разговорима је присуствовао и министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија.

Архива