Отворена амбуланта у Дубравама код Градишке вриједна 250.000 КМ

12.03.2017 Актуелно

Додик је истакао да амбуланта, која је изграђена средствима Владе Српске и општине Градишка, представља добробит за мјештане Мјесне заједнице Дубраве у којој живи значајан број повратника бошњачке националности.

„Ово је начин на који можемо да се крећемо ка будућности и да градимо важне инфраструктурне објекте за људе који живе било гдје у Републици Српској“, нагласио је Додик.

Предсједник Српске каже да је са представницима ове мјесне заједнице договорио да ће његов Кабинет финансирати планирану реконструкцију пута кроз центар насеља и да би ускоро требало да почне реконструкција Основне школе „Свети Сава“.

„То су значајне активности које ће промијенити амбијент и начин живљења у овој мјесној заједници“, додао је Додик.

Богданић је рекао да је површина новоизграђене амбуланте 153 метра квадратна и да је њену изградњу са 70 одсто средстава финансирала Влада Српске, а са 30 одсто општина Градишка.

„На овај начин смо и у овом мјесту обезбиједили доступност примарне здравствене заштите кроз квалитетан вид пружања услуга“, навео је Богданић.

Он је истакао да је Влада Републике Српске у протеклом периоду уложила 21.000.000 КМ у изградњу и адаптацију многих амбуланти и домова здравља на територији Српске.

„У априлу ћемо завршити Дом здравља у Братунцу, а до краја године биће завршене и све амбуланте чија је градња или реконструкција започета, као што је дјелимична реконструкција Дома здравља у Котор Варошу“, нагласио је Богданић и додао да ће тиме бити остварена уравнотеженост у квалитет у пружања здравствених у слуга у цијелој Српској.

Аџић каже да општина Градишка има веома добру сарадњу са Савјетом мјесне заједнице Дубраве, мјесним културно-умјетничким друштвом, фудбалским клубом и Исламском заједницом.

„Имамо много планова за градњу у овом мјесту у сарадњи са мјештанима, Владом Српске и Министарством за избјегла и расељена лица ФБиХ. Приоритет је реконструкција основне школе. Разговарамо и са људима у дијаспори који желе да улажу и граде производне погоне на подручју градишке општине“, навео је Аџић.

Архива