Српска није препрека реализацији аранжмана са ММФ-oм већ ФБиХ

26.03.2017 Актуелно

Додик је подсјетио да је БиХ ушла у арнажман са ММФ-ом, да је Српска дио тог аранжмана и да је испунила све своје обавезе, али да то нису урадили други нивои власти.

Он је напоменуо да су раније, када Република Српска није могла да испуни обавезе, средства ММФ-а редовно ишла према ФБиХ.

„Сада када Српска испуњава обавезе, ФБиХ то не чини, као ни заједнички ниво. То говори о селекцији која је за нас потпуно неприхватљива“, рекао је Додик Срни послије разговора са предсједником Владе Аутономне покрајине Војводине Игором Мировићем.

Према његовим ријечима, упркос томе Република Српска одржава стабилност буџета и свих других обавеза, на вријеме извршава обавезе када је ријеч о платама и пензијама, али би средства ММФ била добра за структурално прилагођавање и дала би могућност веће ликвидност јавних рачуна.

„У сваком случају добро би дошла, али не би нас ни значајно угрозила. Нисам оптимиста што се тиче ФБиХ која је у потпуном колапсу“, рекао је Додик, те подсјетио да су недавно представници хрватских странака напустили сједницу федералног Парламента.

Архива