Oбезбиједити људима више посла од суштинског значаја

16.03.2017 Актуелно

„Србија је вољна да буде на услузи грађанима Републике Српске, да помогне одређеним заједничким пројектима јер постоји неколико стратешких ствари које су изузетно важне за овај крај“, рекла је у Источном Сарајеву новинарима Цвијановићева која је и потпредсједник СНСД-а.

Цвијановићева, која је присуствовала заједничкој сједници општинских одбора СНСД-а Источна Илиџа, Источно Ново Сарајево, Источни Стари Град и Трново, подсјетила је да је Влада Републике Српске на подручју Источног Сарајева урадила неколико стратешких пројеката.

Према њеним ријечима, остаје још много посла који се мора урадити заједно са Србијом, на коју се Српска мора ослањати.

„Уз оно што смо већ урадили, свакако постоји опредјељење да се гради нова болница. Сигурна сам да ће се то десити ускоро. То смо давно обећали, могли смо и да завршимо тај поступак, али било је неких компликација у процесу одабира извођача“, навела је Цвијановићева.

Она је нагласила да је пажња посвећена и Универзитету, а биће настављена и изградња инфраструктуре.

Цвијановићева је рекла да је заједнички састанак општинских одбора СНСД-а једна од редовних активности договорених на партијским органима, односно да сви људи из руководства партије обиђу терен, а циљ је да се утврди шта ће се радити у наредном периоду.

„И као предсједник Владе Републике Српске информисаћу страначко чланство о плановима и активности Владе, на који начин ћемо радити даље“, навела је Цвијановићева.

Она је додала да ће бити ријечи и о неким политичким порукама и припремама за опште изборе наредне године.

„Увјерена сам да ће СНСД, као и до сада, поново показати да је најјача политичка партија у Републици Српској, партија која управља процесима, која има повјерење грађана“, рекла је Цвијановићева и додала да ће се СНСД припремити и урадити све што је потребно да још једном покаже да је побједник.

Састанку су присуствовали и високи функционери СНСД-а Марко Видаковић, посланик у Народној скупштини Републике Српске, министар финансија Српске Зоран Тегелтија и шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац, те предсједници регионалног и општинских одбора.

Архива