Додик: Пријаве против Софтића и Изетбеговића требало поднијети правосуђу Српске

13.03.2017 Актуелно

Из СНСД-а поручују да су кривичне пријаве против Софтића и Изетбеговића оправдане.

Предсједник Републике Српске и лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је да подржава то што је НДП поднио кривичне пријаве против бившег агента БиХ Сакиба Софтића и бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића, али сматра да је те пријаве требало да буду поднесене правосуђу Српске.

„Мишљења сам да је то требало урадити у правосуђу Републике Српске, јер правосуђе БиХ нема легитимитет. Погледајте само афере које се тамо дешавају. Политички утицај Бакира Изетбеговића је довољан да сумњамо у овом тренутку да ће тај процес завршити тако што ће Бошњаци утицати на исход тог процеса“, рекао је Додик.

Додик је рекао да се СНСД могао придружити иницијативи НДП-а да су их то питали.

„Видим да су тражили од СДС-а, који није хтио да буде у томе“, рекао је Додик.

Додик је рекао да се у читавој Републици одржавају састанци општинских и градских организација СНСД-а с циљем информисања о актуелној ситуацији, прије свега о ситуацији насталој због чињенице да су бошњачким захтјевом за ревизију пресуде против Србије злоупотребљене институције на нивиу БиХ.

„Сва та прича око ревизије коју је бошњачка страна покушала да искреира тражила је додатна појашњења“, рекао је Додик и истакао да постоји несумњива кривична одговорност Изетбеговића и Софтића за злоупотребу положаја и превару.

Архива