Отварање коверте говори колико Срби нису сигурни да је и обавјештајна служба под утицајем Изетбеговића

28.02.2017 Актуелно

„То отварање коверте вјероватно ће за неке бити прилика, а за неке шала. Али, ми који живимо тамо савршено добро знамо да је ратна обавјештајна структура Алије Изетбеговића, која се звала АИД, данас под контролом његовог шефа обезбјеђења са надимком Осмица. И шта очекујете од тога?“, рекао је Додик новинарима у Београду.

Додик је истакао да је „све и један Србин праћен“, те додао да су Бошњаци ставили тужилаштво и судове под своју контролу и данас само прогоне Србе и туже их за наводне поступке.

Он је поновио да се може очекивати да ће 10. марта бити подигнута оптужница против функционера Републике Српске због наводне подршке референдуму, који је одржан поводом Дана Републике.

„Замислите? Али, није случајно што је Младен Иванић скренуо пажњу на отварање те коверте, јер је обавјештајна структура искључиво под утицајем Бакира Изетбеговића и с правом је дао оцјене које је дао у вези са тим. То само говори да Срби тамо нису сигурни“, каже Додик.

Према његовим ријечима, сви они Срби који не спроводе и не раде оно што очекује Бакир Изетбеговић и политичка структура Бошњака, нису добродошли и предмет су прогона.

Нажалост, истакао је Додик, има и оних који су данас отишли на сједницу Савјета министара БиХ, не желећи да са осталима из Републике Српске, који су легитимни представници Републике Српске, договоре начин на који ће радити.

Он је навео да је СДС изгубио патриотски и националну одговорност и претворио се у групацију, која испуњава жеље једног броја људи и појединаца и група.

„Ја позивам све оне патриоте из СДС-а, који су показали и доказали свој патриотизам да одбаце политику групе око Младена Босића, Мирка Шаровића и садашњег наводног предсједника /СДС-а/ Вукоте Говедарице, којем је стављено да управља неком неперспективном имовином“, поручио је Додик.

Додик је оцијенио да су муслимани постали нервозни – вјеровали су да ће им међународна заједница направити БиХ, а сада када виде да се геополитичка стурктура мијења, они зато праве овакве погрешне кораке као што је ревизија.

Архива