Предсједник Српске путује на важан састанак у Москву

28.02.2017 Актуелно

Он је синоћ за Радио-телевизију Републике Српске рекао да путује у Москву на састанак који је договорен још прије мјесец дана и не може бити отказан.

Додик, који је и лидер СНСД-а, изразио је жаљење што неће бити у прилици да разговара се Могеринијевом и додао да ће интересе СНСД-а на том састанку представљати потпредсједник странке Жељка Цвијановић.

Он је истакао да нема ништа против европског пута БиХ ако функционише механизам координације који је договорен, а који подразумијева да је Република Српска видљива и заступљена на том путу.

„Међутим, увелико се прича о ЕУ у неколико брзина и не знам која ће бити брзина када ми тамо дођемо. Можда ће те брзине тада бити толико велике да ће се то све расути и отићи ко зна куда“, рекао је Додик.

Он сматра да треба вјеровати у политичку територијалну организацију Европе која мора да одбрани основне европске вриједности.

„У том погледу опредјељујем се управо за те вриједности, али нисам спреман да више подредим било какав интерес Републике Српске кретању БиХ ка ЕУ“, рекао је Додик.

Архива