Додик: Србија је земља стабилности

23.02.2017 Актуелно

Додик је рекао да је сагласан са изјавом професора Емила Влајкија који говори о томе да постоји незадовољство статусом Србије у том погледу и покушај да се доведе у питање њен положај као најважније земља Балкана која дефинитивно утиче и на стабилизацију прилика у региону.

„Ово је покушај бошњачке елите у континуитету да донесе проблеме и Републици Српској и Србима, од реформе полиције, кршења Дејтона, Бутмирског процеса..“, рекао је Додик новинарима у Београду, подсјећајући на покушаје бошњачких политичара од Хариса Силајџића, Златка Лагумџије и Сулејмана Тихића, до сада Бакира Изетбеговића, а раније Алије Изетбеговића.

Он је додао да сви они имају исту политику – антисрпску политику мржње према Србима.

„Ми побјеђујемо њихове политике, а не њих. И у суштини, та политика је антисрпска, пуна мржње према Србима. Та политика неће престати и увијек ће тражити нови разлог да се појави у правом облику мржње према Србима у цијелости и према јакој Србији, која је гарант безбједности на Балкану, Србији која се разивија економски“, рекао је Додик.

Према његовим ријечима, и они су свјесни да од ревизије пресуде по тужби против Србије, коју је најавио бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић, неће бити ништа, али за њих је довољно што су одједном сада на страницама медија у свијету.

„Појавиће се наслови – Тужба БиХ против Србије за геноцид. Тиме ће, наравно, покушати да нанесу штету на медијском плану Србији и Србима, без обзира на то колико то кратког даха било. Овдје је ријеч о дугорочној тенденцији мржње“, рекоа је Додик.

Он сматра да је основни проблем Бошњака то што покушавају да задрже ореол жртве у прошлом рату, мада званични подаци говоре да нису страдали ни мање ни више него други народи у трагичном сукобу у региону.

Архива