Владајућа коалиција у Српској осудила увођење санкција Додику

19.01.2017 Актуелно

Владајућа коалиција у Српској осудила је америчке санкције против предсједника Додика, саопштено је након састанка у Бањалуци.

Након данашњег састанка, између осталог, изнесен је став ове коалиције у вези с позивом Тужилаштва БиХ за саслушање премијерке Српске Жељке Цвијановић, предсједавајућег Предсједништва БиХ Младена Иванића и министра спољне трговине и економских односа БиХ Мирка Шаровића.

У владајућој коалицији сматрају да није било основа за позив на саслушање Жељке Цвијановић, Младена Иванића и Мирка Шаровића. Овај став коалиције новинарима је саопштио предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић, који се као домаћин састанка обратио новинарима.

Коментаришући пленарну сједницу Уставног суда БиХ, на којој ће се разматрати захтјев 30 посланика НСРС за осјену усаглашености свих закона о осталих општих и правних аката усвојених у Парламент ФБиХ од његовог конституисања послије избора 2014. године Ђокић је рекао да очекује да ће Уставни суд оцијенити неуставним ове законе и акте. Додао је да овакву одлуку очекује у складу са правним чињеницама.

„То је оно што се очекује, ако ћемо говорити о праву. Ако ћемо говорити о селективној примјени права, а тога је било у овој земљи, онда је могуће да буде донесена нека друга одлука“, рекао је Ђокић.

Коалициони партнери најавили су да ће у овој и наредним годинама подржавати активности на спровођењу економских реформи, а посебно оних које ће убрзати економски раст у Српској. Подржан је програм реструктурисања Жељезница Републике Српске и инвестиција у Електропривреди Српске, рекао је Ђокић.

Архива