Додик: Савјет министара неадекватан саговорник владама у региону

24.01.2017 Актуелно

„БиХ нема владу и сва оперативна, институционална, инфраструктурна и друга питања су у надлежности ентитета“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Говорећи о јучерашњем састанку премијера Србије Александра Вучића и предсједавајућег Савјета министара БиХ Дениса Звиздића у Београду Додик је поновио да Звиздић није предсједник никакве владе, већ предсједавајући Савјета министара, те да су га, у том смислу, неки у Србији лажно представљали.

Он је навео да су се након састанка Вучића и Звиздића могле чути ријечи које су добро дошле за стабилизацију неких прилика, али да се име Звиздића није требало да појављује као тема разговора, јер нема шта да о томе каже.

Додик је поручио да ће Српска, ако добије информацију о томе шта је договарано на поменутом састанку, подржати све оно што је у интересу Српске.

„Добро је да се у региону разговара о свим питањима, али ми у Републици Српској увијек имамо сумњу да је за то релевантан фактор Звиздић и Савјет министара, с обзиром на уставну позицију“, објаснио је Додик.

Он је рекао да је на наведеном састанку углавном било ријечи о инфраструктурним објектима, који су искључиво на простору Српске.

„Сви мостови на Дрини су у нашој надлежности и изградња најављеног ауто-пута /Сарајево-Београд/, за који ми немамо још никакве информације, добро је дошла, јер он 95 одсто прелази преко територије Српске. У том погледу, Република Српска треба да одреди трасу и начин куда ће се то кретати и у то ћемо се укључити са Србијом“, најавио је Додик.

Архива