Додик: Трајно смо опредјељени да обиљежавамо Дан Републике

08.01.2017 Актуелно

Предсједик Републике Српске Милорад Додик рекао је да се народ на референдуму трајно опредијелио за обиљежавање 9. јануара, Дана Републике Српске.

„Све спекулације и напади који долазе због обиљежавања овог празника нису неочекивани, али у сваком случају наше опредјељење за обиљежавање Дана Републике јесте и наша одговорност према онима који су страдали за Републику Српску, али и према будућности“, рекао је Додик новинарима полагања вијенаца.

Додик је напоменуо да би они који желе да забране Дан Републике Српске „жељели да укину нашу будућност и постојање“.

„Република Српска, као политичко-територијална организација показује снагу у погледу очувања најважнијих елемената међу којима је и Дан Републике Српске“, истакао је Додик.

Коментаришући присуство почасне јединице Оружаних снага БиХ, коју чине припадници Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука активностима поводом обиљежавања Дана Републике Српске, Додик је рекао да га не интересују Оружане снаге БиХ, јер су снаге НАТО савеза.

„Поштујем људе из Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука, а што се тиче онога што је урадио НАТО у вези са Оружаним снагама БиХ, мијешајући се у унутрашња питања, говори о томе да би требало да одбијемо било какав пут ка томе савезу, јер нам је јасно на који би начин управљали када би БиХ била под њиховом командом“, истакао је Додик.

Он је нагласио да ће се залагати да Република Српска води политику потпуне неутралности када је ријеч о војним савезима.

Архива