Радојичић: Cлиједи низ измјена у градској администрацији

20.12.2016 Актуелно

Он је нагласио да ће неке од ових измјена, чији је циљ повећање ефикасности рада градских служби и градске администрације, разматрати Скупштина града Бањалука на наредној сједници која је заказана за 26. децембар.

„Додатно разматрамо, а можда већ идуће седмице буду донесене и одлуке за два јавна предузећа, односно установе – једно укидање Радничког универзитета, а друго трансформација Центра за развој села“, рекао је Радојичић новинарима у Бањалуци.

Када је ријеч о економским зонама у граду Бањалука, Радојичић је рекао да се свакодневно обављају разговори са потенцијалним инвеститорима, а да тренутно има још 11 локација на којима је могуће градити пословне зоне.

Радојичић је рекао да је градској администрацији стигао захтјев и за повећање цијене карата у јавном градском превозу у Бањалуци, те да ће се са превозницима још разговарати на ту тему.

Градоначелник је појаснио да због прелазног периода и усаглашавања одређених аката град Бањалука још од Правобранилаштва Српске није преузео надлежност заступања пред судовима у предметима који се односе на град.

Он је додао да је због броја предмета неминовно да град сам себе заступа и да ће то учинити чим се створе неопходни услови.

Архива