Додик: Српска ће 9. јануара манифестовати снагу јединства

28.12.2016 Актуелно

Додик је рекао да народу у Републици Српској треба дозволити да прославља шта хоће, да воли оно што воли и мисли да њему припада.

„Не вријеђамо никога тиме и позивамо све да се окупимо тај дан и да будемо јединствени“, поручио је Додик на пријему у Палати Републике који је организовао за представнике јавних медија поводом обиљежавања 9. јануара – Дана Републике Српске.

Он је напоменуо да је задовољан оним што је власт у Републици Српској урадила у веома тешким глобалним околностима и условима готово перманентног непријатељства према Српској.

„Српска слави свој 25. рођендан, а ја вјерујем да ће сљедећих 25 рођендана славити боље и успјешније. План је да 9. јануар буде манифестација наше љубави, јединства и воље“, рекао је Додик и честитао грађанима Дан Републике.

Он је навео да Републику Српску очекује много изазова и у наредној години, али да ће Српска исказати још снажније своје захтјеве за права дефинисана Дејтонским споразумом, иако је он оскрнављен од оних који је требало да га штите.

„Желим да најавим да ће Српска наредне године осмислити неке нове политике које ће бити усмјерене јачању њеног капацитета, институција и политике“, нагласио је Додик.

Додик је рекао да је њему Република Српска изнад свега и да жели да буде што стабилнија и јача.

„Мислим да смо у овим годинама успјели да очувамо идентитет Републике, њену снагу и да је нисмо изгубили за будућа времена“, поручио је предсједник Српске.

Он је захвалио новинарима и медијима који су у тешким условима остали храбри и достојни професије, те их охрабрио да тако наставе, истичући да без слободе јавне ријечи нема слободе друштва.

Додик је пожелио новинарима да буду професионални, објективни и чешће у функцији јавног интереса, као и посла који обављају.

Предсједник Републике Српске данас је организовао и пријеме за делегације Народне скупштине, Вијећа народа, Владе и министарстава Републике Српске, представнике Српске у заједничким органима БиХ, те других значајних институција и организација.

Додик је данас примио и привреднике, спортисте, студенте, награђене ученике, делегације културних и научних радника, као и представнике издавача из Српске и Савеза националних мањина Републике Српске.

Архива