Жељко Симић предсједник Скупштине општине Прњавор

30.11.2016 Актуелно

За потпредсједника Скупштине општине изабран је Миро Шикарац из НДП-а, док је за вршиоца дужности секретара СО изабран Срећко Аулић из ДНС-а.

На данашњој сједници верификовани су мандати 29 одборника, који су заједно са начелником општине Дарком Томашем положили свечану заклетву.

Симић је у изјави Срни истакао да ће сарађивати са свим одборницима и политичким субјектима у локалној Скупштини с циљем реализације добрих идеја и пројеката који ће унаприједити живот и стандард грађана општине Прњавор и који ће ићи у правцу развоја ове локалне заједнице.

Он је изразио очекивање за добру сарадњу и са опозиционим СДС-ом.

Шеф клуба одборника СНСД-а Александар Вуковић потврдио је постојање скупштинске већине од 21 одборника, коју са овом странком чине НДП, Социјалистичка партија, ДНС, СНС, СДА, ПДП, одборник из реда националних мањина Бранко Декет и одборници са листе СДС-а Владо Живковић и Богољуб Санчанин.

Коментаришући ситуацију приликом избора потпредсједника Скупштине, за шта су били предложени Миро Шикарац и Славиша Милинчић, оба из НДП-а, при чему један број одборника скупштинске већине није дао подршку Шикарцу, иза којега је стао и СНСД, Вуковић је рекао да се нада да ће „сличне ситуације остати само на данашњем дану и да се неће понављати“.

„Надам се да ће ова већина, ипак, добро функционисати“ рекао је Вуковић.

Шикарац каже да су одређени проблеми приликом његовог именовања на функцију потпредсједника настали због опредјељења руководства странке на општинском нивоу да дају подршку начелнику општине Томашу.

„То је био главни разлог да наши дојучерашњи коалициони партнери по сваку цијену покушају оспорити моје именовање за потпредсједника“, сматра Шикарац.

Он је потврдио да је Славиша Милинчић, којег је за функцију потпредсједника предложио Милорад Кондић из коалиције „Радикално за народ“ – СРС РС-СРС-Снага народа, и даље члан НДП-а, али и најавио да ће страначки органи на првој наредној сједници заузети став о дешавањима на данашњој сједници.

Потпредсједник клуба одборника СДС-а Борко Лукановић подсјетио је да је овај клуб након избора имао девет одборника, али да је данас дјеловао са њих седам.

„Два наша одборника, који су имали интерни договор са СНСД-ом да уђу у скупштинску већину, су напустила клуб“, прецизирао је Лукановић и додао да ће странка, у складу са Статутом, према њима предузети одговарајуће мјере.

Он је изразио очекивање да ће Скупштина у наредном периоду функционисати у интересу свих грађана општине Прњавор.

Одборник из Социјалистичке партије Савко Тубак каже да је ова партија стала уз новог начелника општине јер сматра да ће он успјети довести инвеститоре што ће допринијети развоју и просперитету Прњавора.

Конститутивној сједници присуствовао је и начелник општине Дарко Томаш.

Томаш је рекао да је увјерен да ће на наредним сједницама његови приједлози имати подршку свих 21 одборника, који чине скупштинску већину.

„Данас је само у једном моменту код избора потпредсједника Скупштине било неких личних анимозитета који су из ранијег периода, односно ранијег сазива Скупштине, због чега су поједини људи ускратили подршку Шикарцу“, рекао је Томаш.

На сједници су именовани и вршиоци дужности начелника одјељења у општинској администрацији.

Архива