Шпирић: Hе треба мијењати Закон о лијековима

09.11.2016 Актуелно

„Да би ишли на руку Савезу за промјене, странке из ФБиХ су покушале да мијењају Закон о лијековима, а то би био пренос надлежности и отвориле би се беспотребне политичке расправе“, истакао је Шпирић и додао да тако лако посезање за измјенама Закона у којима ће пљуштати оптужбе никоме не користи, ни Републици Српској нити ФБиХ.

Шпирић је рекао да о фармацеутској мафији мало зна, али да зна да „мафија никада није гањала мафију“.

Коментаришући измјене Закона о платама и накнадама у институцијама БиХ, Шпирић је рекао да Савјету министара треба дати ограничен рок пошто се ради о системском закону.

„Свака појединачна промјена закона ће правити деструкцију. Треба направити системске промјене и добро је да то ради Савјет министара“, рекао је он.

Говорећи о извјештају Агенције за унапређење страних инвестиција /Фипа/ на промоцији директних страних инвестиција у БиХ, Шпирић је истакао да је Фипа покушај стварања још једне државне агенције, али да није погођена суштина.

„Институција која годишње троши око милион и по КМ служи да нам пошаље извјештај да су инвестиције у паду“, нагласио је он и додао да не би било трагично да је овај извјештај послат Савјету министара, али је срамотно што је прослијеђен Парламентарној скупштини БиХ са сетом мјера које би требало да повећају ниво инвестиција у БиХ.

Према његовим ријечима, ниво инвестиција, поготово нових, неће бити већи све док је БиХ тема расправе у Савјету безбједности УН, док Мостар нема избора, док у БиХ улазе они који се цијене као опасност за безбједност и док се не посветимо сами БиХ.

Шпирић је додао да треба редефинисати или укинути Фипу или формирати агенцију која ће бити компетентна да се носи са оним што се зове промоција инвестиција.

Архива