Радојичић: Не би смјело доћи до прекида гријања у граду

11.11.2016 Актуелно

Коментаришући информацију да бањалучка „Топлана“ има мазута довољног за гријање до 20. новембра, Радојичић је рекао да ће и ове сезоне, као и свих претходних, бити неопходно сналажење за обезбјеђивање великих средстава неопходних за набавку енергента.

„Стратешко – дугорочно рјешење проблема „Топлане“ је аранжман са Европском банком за обнову и развој. Ја ћу учинити све да и дође до тог споразума, који ће значити финансијско и техничко реструктурисање „Топлан“. Без тога нема рјешења“, рекао је Радојичић новинарима у Бањалуци.

Он је подсјетио да је Влада недавно интервенисала са милион КМ у вези са дуговањима појединих корисника, да „још новца има у разним дуговањима узајамно везано и за поједине добављаче“, те да се очекује да би и та плаћања могла да буду извршена.

Говорећи о кадровским рјешењима у Градској управи, Радојичић је рекао да ће начелник Одјељења за финансије у бањалучкој Градској управи бити из СНСД-а, те да ће идуће седмице, након сједнице Предсједништва Градског одбора СНСД-а Бањалука, бити објављена имена свих кандидата за начелничке позиције.

Архива