Кинези заинтересовани за инвестирање у Републику Српску

01.11.2016 Актуелно

 

Предсједник управе ове кинеске компаније која је изградила Термоелектрану „Станари“ истакао је да постоји интересовање да се са Републиком Српском праве специјалне економске зоне.

Леи је додао да ће „Донгфанг електрик корпорејшн“, у складу са планом кинеске владе о улагањима у иностранство, понудити Републици Српској најквалитетнија рјешења и технологију, преноси Радио-телевизија Републике Српске /РТРС/.

Предсједник Српске првог дана посјете Кини дао је интервју за Сечуанску РТВ.

Додик ће присуствовати и гала вечери у Сечуану поводом 16. Међународног сајма, чије је отварање планирано за 3. новембар.

Планирано је да Додик са гувернером кинеске покрајине Сечуан Јин Лијом разговара о партнерству ове покрајине и Републике Српске, а у Пекингу ће, са интернационалним секретаром Комунистичке партије Кине потписати споразум о сарадњи и партнерству СНСД-а и те партије, што представља додатни подстицај доброј сарадњи кинеске државе и кинеских компанија с Републиком Српском.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик борави у деветодневној посјети Кини, гдје ће учествовати у раду привредног форума и састати се потпредсједником кинеске владе, који је његов домаћин.

Архива