Влада Српске у потпуности реализовала 38 мјера из Реформске агенде

19.09.2016 Актуелно

„Њих 35 је у процедури, а само једној мјери нисмо приступили јер чекамо да одређени прописи ступе на снагу и разговарамо са социјалним партнерима. То је 98,6 одсто реализације и представља изузетан напредак. Сматрам да ћемо у скоријем преиоду завршити и ту једну тачку“, рекла је Цвијановићева новинарима након састанка у Сарајеву са директором за западни Балкан при Генералној дирекцији Европске комисије за политику сусједства Женевив Руиз Калавером, шефом Делегације ЕУ у БиХ Ларсом Гунаром Вигемарком, предсједавајућим Савјета министара БиХ Денисом Звиздићем и премијером Федерације БиХ Фадилом Новалићем.

Цвијановићева је нагласила да је саговорнике упознала о ономе што је урађено на нивоу Републике Српске и додала да предстоји огроман посао на рационализацији јавне управе.

„Морамо стварати боље услове за јачање привредног сектора, а јавна управа ће свакако доживјети смањења. Желимо да јавна управа буде на услузи грађанима, да буде рационалнија и ефикаснија“, истакла је Цвијановићева.

Она је нагласила да је Српска усвојила сет закона за борбу против сиве економије.

„Увјерена сам да много више људи ради него што је то приказано и имамо пријављене смањене основице у односу на стварне приходе запосленика. Тиме ћемо се бавити у будућности. Ја сам задовољна свиме што смо спровели на нивоу Републике Српске. Ово је пристојно структурисан сет мјера које све земље предузимају када крену у процес структурисања јавног сектора“, истакла је премијер Српске.

Према њеним ријечима, мјере из Реформске агенде које се проводе биле су и дио Економске политике Српске коју је Влада Српске усвојила.

„Убијеђена сам да ће те мјере дати резултате“, поручила је Цвијановићева.

Архива