Додик свечано открио спомен-плочу испред Војне цркве у бијељинској касарни

28.09.2016 Актуелно

Хиљадама окупљених грађана, Додик је у врло емотивном обраћању пожелио срећан референдум и истакао да је слобода кључна ријеч за српски народ кроз историју.

„Слобода је била достижна и остварива само онда када су Срби имали државу, зато је важно да Срби имају Републику Српску“, рекао је Додик.

Пред црквом која носи име кнеза Лазара, предсједник Српске је истакао да сила која стоји пред Републиком Српском никада не треба да утиче на одлуке српских политичара, него свети циљеви који се бране.

„Ако знамо шта бранимо, а бранимо Републику и народ, онда је лако доносити одлуке. И нема страха“, поручио је Додик, што је изазвало овације окупљених у кругу бијељинске касарне.

Предсједник Српске је на крају рекао да након референдума, на који је поносан, сада има и неку своју личну борбу и нагласио да нема разлога за бригу и да ће то бити још једна побједа.

Свечаности су присуствовали и министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић, кандидат за градоначелника коалиције „Бијељина побјеђује“ Златко Максимовић, висока делегација из Русије и са Косова и бројни гости из политичког и друштвеног живота Републике Српске.

Савановић је у обраћању рекао да спомен-храм треба да буде заједнички именилац и успомена на страдање српских јунака кроз историју – за отаџбину, за слободу, правду и вјеру.

Он је позвао на јединство народа и јединство политике у Републици Српској чији је визионар, како је рекао, предсједник Српске Милорад Додик.

Спомен-храм Светог мученика кнеза Лазара и свих светих мученика српских или Црква бесмртних хероја у Касарни „Војвода Степа Степановић“ у Бијељини саграђен је у току одбрамбено-отаџбинског рата и посвећен је крсној слави Војске Републике Српске Видовдану.

Архива