Додик: Побједа СНСД-а значи излазак Невесиња из изолације

18.09.2016 Вијести из кампање

„Ми овдје са образом можемо тражити подршку народа. Посредством републичких институција дуго очекивани пројекат хидроелектране Дабар је кренуо, изграђена је најмодернија болница у региону, анимирали смо Родољуба Драшковића да овдје покрене производњу, урадили смо много пројекта. Показали смо шта можемо, а сада је на народу да подржи Авдаловића и листу СНСД-а“, рекао је Додик на предизборном скупу у Невесињу.

Он је истакао да ће побједа СНСД-а извести Невесиње из изолације.

„Нико Невесиње није ставио у изолацију, него су то сами урадили. Овдје је ријеч о једној врсти самоизолације која годинама траје, једној врсти инаћења које није било корисно за грађане. Мислим да је створена атмосфера да се то промијени“, оцијенио је лидер СНСД-а.

Он је обећао да ће са новим начелником општине и институцијама Републике Српске урадити све да се игради инфраструктура која је предуслов за инвестиције и нова радна мјеста.

Додик је нагласио да се Херцеговина може развијати уз јаку сарадњу локалне власти и институција Републике Српске.

Он је најавио да ће, уколико 2. октобра СНСД убједљиво побиједи у Невесињу, у ово мјесто доћи два дана са цијелом Владом Републике Српске и договорити шта треба да се ради.

Додик, који је предсједник Републике Српске, позвао је народ да изађе на референдум о Дану Републике 25. септембра.

„Морате изаћи на референдум. Срби више немају могућност да бране своје достојанство и слободу оружјем, нити то треба да раде, не смије да погине ниједна глава. Наша права можемо да изборимо путем политике, референдума и оловке. Да би били снажни морамо да будемо на окупу“, поручио је Додик.

Он каже да ће грађани својим гласом дати снагу Републици Српској и предуприједити будућност.

Уколико се сада не одбрани Дан Републике, упозорио је Додик, идуће године тражиће и укидање имена Републике Српске.

„Слобода је кључна ријеч српског народа, а само држава брани слободу српског народа и зато Српска мора бити држава и она мора бити брањена“, нагласио је Додик.

Он је навео да када је изгледало да је велика сила кренула на Републику Српску, није се бојао те силе испред себе, јер се руководио светим циљевима које брани – а то је била Република Српска.

„Ја сам све своје животне одлуке донио и мој живот је посвећен Републици Српској. Ја се не бојим пријетњи из Сарајева да ће мене – Милорада Додика, предсједника Републике, кривично гонити зато што заговарам референдум“, рекао је Додик.

Ако су многи који су направили Републику Српску могли свој живот да проведу у казаматима свијета, онда, каже он, ни Милорад Додик нема права да мисли о себи.

„Ви мене нисте бирали да окренем леђа, нисте ме бирали да се бојим. Ја сам изабран да вас представљам, а српски народ је јуначки народ. Наша слобода никад није добијена, увијек је брањена“, рекао је Додик.

Кандидат СНСД-а за начелника општине Невесиње Миленко Авдаловић представио је предизборни програм и циљеве, наводећи да ће радити на изградњи инфраструктуре и довођењу нових инвестиција.

Он је обећао да ће радити на рјешавању питања водоснабдијевања, јер Невесиње нема воду за пиће, уређења града, те да ће изградити централно спомен-обиљежје погинулим борцима, основати аграрни фонд, обезбиједити стипедније за редовне студенте и још низ пројеката.

„Морамо омогућити инвестиције и вратити младе и образоване људе у Невесиње. Ако се млади не буду враћали, Невесиње нема будућности“, рекао је Авдаловић.

Носилац листе СНСД-а за Скупштину општине Невесиње Милосав Уљаревић навео је да је Невесиње након 20 година спремно на промјене и да СНСД има тим који зна како напријед.

„Показаћемо 2. октобра да Невесиње више не може бити у оковима неспособне власти. Дошло је вријеме да скупимо знање и памет и пробамо кренути напријед. Имамо отворена врата код предсједника Републике Српске и у Влади Републике Српске и то хоћемо да искористимо за Невесиње“, навео је Уљаревић.

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Илија Таминџија рекао је да је у Невесињу потребна убједљива побједа СНСД-а да би заувијек послали у прошлост оне који 20 година нису ништа урадили за ову општину.

Он је нагласио да је СНСД у Невесињу реализовао пројетке који живот значе, попут најмодерније болнице у региону, почели су радови на ХЕ Дабар, урађен идејни пројекат за ХЕ „Невесиње“, у току је експропријација земљишта за далековод Невесиње-Гацко, те урађени многи инфраструктурни пројекти.

Таминџија је напоменуо да је све то урађено уз помоћ институција Републике Српске, а ниједна марка није издвојена из локалног буџета.

„У Херцеговини нам треба апсолутно јединство, јер једино јединствена Херцеговина може бити снажна“, поручио је Таминџија, изразивши наду да ће кандидати СНСД-а побиједити у свим источнохерцеговачим општинама.

Предизборни скуп одржан је у препуној спортској дворани „Невесињка“, а присуствовали су кандидати СНСД-а из више херцеговачких општина, те представници коалиционих странака СП-а, ДНС-а, СНС-а, Уједињене Српске и Независне листе младих.

Архива