Додик честитао грађанима Српске успјешно проведен референдум

25.09.2016 Актуелно

„Честитам грађанима Републике Српске, Републици Српској, свим људима који су изашли без обзира како су гласали. Ово је радостан дан, поносан сам, желим стабилну и мирну Српску“, рекао је Додик.

Предсједник Српске је истакао да је Република Српска показала способност да одржи референдум, те да је поносан што је данашњи дан протекао мирно, без инцидената.

„Ниједна држава није направљена на насиљу па ни БиХ, држава се прави онако како смо ми то данас показали, у миру и демократским принципима“, рекао је Додик.

Он је нагласио да је Република Српска успјела да афирмише једно своје право, те показала да може бити јединствено окупљена у доношењу одлука. Додик је рекао да ће „они који су имали проблем са референдумом, наставити и даље да га оспоравају“.

„Иако су неки говорили да је Додиков референдум, ово је народни референдум. Народ је показао свијест, више рационалног и разумног него многи политичари. Народ је показао жељу да буде питан, а они који су били против референдума плаше се одговора народа, плаше се политичке воље народа“, рекао је предсједник Српске.

Архива