Видаковић: Смирити политичке тензије у Српској

01.11.2015 Актуелно

Видаковић, који је посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске, поручио је да поларизација политичких односа у Српској никако не смије ићи даље јер је то на штету њених грађана, истичући да су Српској потребни политичка стабилност и мир.

– Институције БиХ не могу се користити за рушење власти Српске. Сви морамо радити да се политичке тензије у Српској смире. Нереди као вид ванпарламентарне борбе опозиције могу само довести до дестабилизације, урушавања институција и хаоса, што је сценарио из сусједних земаља – рекао је Видаковић.

Он је подсјетио да су највеће бошњачке странке СДА и СББ закопале „ратне сјекире“ и да долази до укрупњавања пробосанских партија, као и да хрватске политичке партије такође раде заједно.

Он је данас присуствовао састанку општинских одбора СНСД-а у Источном Сарајеву на коме је било ријечи и о иницијативи за формирање градског одбора СНСД-а Источно Сарајево.

На састанку је дата подршка изградњи нове зграде болнице „Касиндо“ површине 8.000 метара квадратних, те истакнуто очекивање да ће до краје године Влада Српске донијети одлуку о градњи и начину финансирања, како би на прољеће био постављен камен темељац.

Представници СНСД-а сматрају да и локална заједница треба да се укључи у финансирање градње, те најављују иницијативе за кредитно задужење у општинама и граду Источно Сарајево.

Разговарано је и о другачијем развоју града Источно Сарајево, а наступ СНСД-а и визију представиће након формирања градског одбора.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић каже да би обједињавање општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа и реорганизација општине Источни Стари Град, према СНСД-у, били једноставнији и јефтинији модел организације тих локалних заједница.

– Позивам министра спољне трговине и економских односа БиХ Мирка Шаровића да као замјеник предсједавајућег Савјета министара издвоји средства и за општину Источно Ново Сарајево из које долази, а град Источно Сарајево да такође улаже у ову општину, а не да се кажњавају грађани зато што је на челу ове општине СНСД. То би онда био успјех свих грађана – рекао је Ћосић који је начелник општине Источно Ново Сарајево.

Архива