Додик: БиХ упитна, желим стабилну Српску

28.09.2014 Актуелно

„Хоћемо да будемо мирни и стабилни и да наставимо пут напретка који је увелико у току. Морамо очувати наш народ, нацију, вјеру, крсну славу, Републику Српску“, поручио је Додик.

Предсједник СНСД-а рекао је да само велике партије имају велику одговорност и да се партија на чијем је челу не боји одговорности.

Додик је нагласио да се оптимизам темељи на међународним пријатељима у лику Русије, Србије, Израела и све више европских држава.

„Сада се види да смо били у праву када смо упозоравали на регрутовање терориста у БиХ. Према обавјештајним подацима, у БиХ је тренутно 3.600 потенцијалних терориста, а међу њима није ниједан Србин. Зато нам треба снажна и безбједна Република Српске, коју ћемо даље јачати“, рекао је Додик.

Кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за српског члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је да је Република Српска центар свих интересовања, чије ће она интересе знати бранити у Сарајеву.

„За разлику од мог противкандидата, ја нисам особа компромиса и нећу у Сарајеву лако ићи на компромисе. Хоћу да у Предсједништву БиХ уз јаку већину у Парламентарној скупштини браним и одбраним интересе Српске“, рекла је Цвијановићева.

На вечерашњој трибини, коју је пратило више од пет хиљада људи, обратили су се и носилац листе у Изборној јединици три и два за посланике у Народној скупштини Игор Радојичић и Зоран Аџић, кандидат СНСД-а за посланика у Парламентарној скупштини БиХ и носилац листе у Изборној јединици један Никола Шпирић, те кандидати из Градишке.

На трибини су учествовали и кандидати из Српца, Прњавора, Лакташа, Бањалуке и Новог Града.

Фото галерија

[widgetkit id=30]

Архива