Рудник и термолектрана покретач привредног развоја

05.08.2014 Актуелно

 

Цвијановићева је данас, након састанка са начелником општине Гацко Миланом Радмиловићем, рекла да је жељела да се увјери на који је начин ово предузеће, које је републичког нивоа, инкорпорисано у локалну заједницу, те додала да ова општина има срећу, за разлику од неких других локалних заједница, што има такав систем који је веома стабилан и запошљава 1.600 радника из ове и сусједних општина.

„Наравно да бих вољела да постоје и бројни други економски субјекти који би функционисали тако добро, али то, нажалост, није случај“, додала је Цвијановићева.

Она је истакла да ју је Радмиловић информисао о стању буџета, привредним потенцијалима, како изгледа социјална карта и који је ниво запослености, те о плановима локалне администрације.

Говорећи о сарадњи Владе Српске и ове локалне заједнице, Цвијановићева је рекла да је она задовољавајућа.

„Људи морају да организују живот на локалним нивоу, а Влада ради онај дио посла за који је и задужена, а то значи да интервенише према локалним заједницама онако како то предвиђа и закон и како то налажу неке друге околности и могућности“, истакла је Цвијановићева и додала да у свакој локалној заједници постоји могућност да се живот унаприједи.

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић данас је посјетила и Радио Гацко и разговарала са запосленима у овој јединој радио станици на подручју општине.

Цвијановићева је разговарала и са руководством Рудника и термолектране „Гацко“, а састанку је присуствовао и замјеник предсједавајућег Дома народа парламента БиХ Сташа Кошарац.

Архива