Додик: Савез за промјене не постоји

12.07.2014 Актуелно

Предсједник Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик рекао је данас да не постоји Савез за промјене.

„Промјене се можда могу третирати да се пребаци политика са фокуса Републике Српске на БиХ или да се уведу босански или пробосански језик или не знам које ствари“, рекао је Додик данас у Новом Граду.

Он је истакао да, уколико се обрати пажња на формалне ствари, онда се мора примијетити да формално не постоји ниједна листа са називом Савез за промјене.

„Ако постоји заједнички договор, онда постоји између СДС-а и СНС-а и тако се листа и зове, и ту има неких проблем, а али то су њихови односи“, рекао је Додик.

Он је навео да је ријеч о наопако склопљеној скупини која не може ништа да оствари и која се распала прије него што је почела и таква распаднута, уколико би јој народ указао повјерење и не би препознао подвалу која се шири кроз њихово окупљање, показала би на који начин би се брзо распала Српска.

Додик је рекао да они нису способни да се очувају у савезу, јер ПДП се прво одвојио и најавио самосталне кандидате за предсједника и члана Предсједништва, а сада предсједник ПДП-а Младен Иванић покушава да буде кандидат за члана Предсједништва БиХ на листи СДС-а, што је „потпуни апсурд“.

Архива