Продановић: Одговорност на министрима из Српске у СМ и Иванићу

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Лазар Продановић оцијенио је да забрињава чињеница да ниједним од пројеката које је Европска комисија одобрила БиХ на Самиту у Лондону није обухваћена и Република Српска.

 

Он истиче да је добра вијест то што је БиХ добила 275 милиона евра средстава за инфраструктурне пројекте, али пита због чега нису планирана средства макар за дио Коридора "Пет це" који пролази кроз Републику Српску, што би било од изузетног значаја за ауто-пут Бањалука-Добој.

- За то су апсолутно одговорни министри из Републике Српске у Савјету министара, односно њихова незаинтересованост или њихова жеља да се ниједан пројекат не финансира док су они опозиција у Српској. За то сматрам значајно одговорним и члана Предсједништва БиХ из Републике Српске /Младена Иванића/ - истакао је Продановић за Срну.

Он је указао на чињеницу да се без равномјерне расподјеле средстава добијених од међународних институција не може говорити о равноправности у БиХ, ни конститутивиних народа, а ни ентитета.